کارفرمایان در طول جلسه مصاحبه به دنبال چه ویژگی هایی در کارجو هستند؟

 

هنگامی که وارد یک اتاق مصاحبه می شوید ، باید مراقب باشید! نه فقط به آنچه می گویید بلکه به نحوه عملکرد شما نیز توجه خواهد شد. اگر  از زبان بدن خود استفاده نکنید، مطمئناً برای کار در نظر گرفته نمی شوید. شما باید درک کنید که کارفرمایان به دنبال چه ویژگی هایی در یک کارمند هستند تا بتوانید مصاحبه را با موفقیت پشت سر بگذارید.

استخدام کنندگان در هر شرکتی ی وظیفه  بسیار مهمی دارند ، فقط به این دلیل که آینده شرکت در دست آنها میباشد. اگر آنها قادر به انتخاب کارمندان مناسب برای پیوستن به شرکت نباشند ،طولی نخواهد کشید که شرکت به سمت تعطیلی برود.

برای کمک به شما در این راه ، در اینجا به برخی از خط قرمز های  کارفرمایان اشاره میشود که میتوان  با در نظر گرفتن آنها جلسه مصاحبه شغلی را با موفقیت پشت سر بگذارید.

ویژگی هایی که کارفرمایان به دنبال آنها هستند:

فرآیند استخدام هر سازمانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است ، زیرا استخدام اشتباه میتواند هزینه هایی برای آن سازمان در برداشته باشد.همچنین ساختار استخدام هر سازمانی بسته به نوع صنعت و پوزیشن شغلی  با یکدیگر متفاوت است.علاوه بر این ، مدیران استخدام و منابع انسانی انواع مختلفی از مدل های مصاحبه را در روند استخدام خود برای جذب افراد در پیش میگیرند و از بهترین روش ها و تکنیک ها در فرآیند جذب و استخدام خود استفاده مینمایند.

همه این موارد بر انتخاب و جذب بهترین  گزینه ها از سوی کارفرمایان دلالت دارد. کارفرمایان معمولاً برای انتخاب و استخدام کاندیداها صفات کمی تعیین می کنند و تمامی این ویژگی ها حول مهارت های بالای ارتباطی و ذهنی میچرخند.

در اینجا صفاتی را که بیشتر کارفرمایان به دنبال آن هستند ، آورده ایم:

  1. صداقت.
  2. قابل اعتماد بودن.
  3. کار گروهی
  4. اعتماد به نفس.
  5. انعطاف پذیری
  6. سازگاری
  7. مهارت گوش دادن
  8. تمایل به یادگیری
  9. اعتماد به نفس

خصوصیات موثری که کار فرماها به دنبال آنها هستند:

فرآیند مصاحبه به کارفرمایان یا  مدیران استخدام کمک می کند تا متقاضیان شغل را بهتر ارزیابی کنند. آنها نه تنها دانش ذهنی نامزد را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند بلکه مهارت های رفتاری و شخصیتی را نیز مورد آزمایش قرار می دهند تا اطمینان حاصل کنند که می توانند با فرهنگ کاری سازمان خود مطابقت داشته باشند.

علاوه بر این ، امروزه کارفرمایان برای دستیابی به اهداف سازمانی می خواهند بهترین نامزدها را برای سازمان خود استخدام کنند. مصاحبه بیشتر یک بازی دو نفره است که متقاضی شغل سعی دارد با پاسخگویی دقیق به سؤالات ، مصاحبه کننده را تحت تأثیر قرار دهد ، از طرف دیگر کارفرما در طول  فرآیند مصاحبه سؤالاتی را شلیک می کند که به آنها در درک مهارت های متقاضی کمک می کند.

دلیل اصلی عدم موفقیت  بیشتر متقاضیان شغل در مصاحبه ، عدم نمایش مهارتهایی است که کارفرما به دنبال آنها میباشد. اگر شما هم گنگ هستید و نمی دانید که این مهارت ها شامل چه مواردی میشود ،نگران نباشید زیرا  در اینجا تعدادی از ویژگی های مهم آورده شده که میتواند به شما جهت پشت سرگذاشتن روند مصاحبه و تحت تاثیر قرار دادن کار فرما،کمک نماید:

  1. مهارت های تصمیم گیری
  2. صلاحیت و شایستگی های فردی
  3. هوش
  4. مهارتهای ارتباطی
  5. اعتماد به نفس
  6. مهارت های حل مسئله
  7. مهارت های استدلال
  8. تفکر خلاق
  9. تیم محوری
  10. انگیزه
  11. شور و نشاط
  12. انعطاف پذیری
  13. نگرش مثبت
  14. مهارتهای رهبری
  15. سازگاری
  16. مدیریت و اولویت بندی کارها
  • مهارتهای بین فردی
  1. مهارت های فنی
  2. مهارت های رایانه ای
  3. مهارت های تحلیلی

مواردی که در صورت عدم رعایت میتواند منجر به حذف شما در جلسه مصاحبه شود:

  1. مشکل در قوه درک:

همه شرکت ها می خواهند کارمندانی را استخدام کنند که مهارت درک عالی دارند و بلافاصله قادر به درک آنها باشند. در دنیای تجارت ، کارفرمایان به ندرت وقت دارند که دوبار یک حرف را تکرار نمایند.

.هنگامی که کاری را میخواهند ، معمولاً انتظار دارند که بلافاصله آن  کار انجام شود.

مهارت درک مطلب چیزی است که یک ضرورت مطلق برای هر کار شرکتی میباشد .

2.صبر کم:

برای داشتن  شغل در یک شرکت بزرگ ، باید صبر زیادی داشته باشید زیرا فرآیند جذب در اینگونه سازمانها معمولا چند مرحله ای میباشد.. اگر فرآیند مصاحبه،جذب و استخدام طولانی شد باید صبور باشید چون کارفرما ها نیاز به تحقیق بیشتر دارند تا مطمئن شوند در حال جذب فرد مناسبی برای سازمان خود هستند.

بنابراین به هر چیزی که به شما گفته می شود توجه بیشتری داشته باشید و همچنین صبور باشید در غیر این صورت ممکن است یک فرصت خوب استخدام را از دست بدهید.

  1. صدای بسیار بلند و کر کننده:

برای کار در یک شرکت ، یک شخص باید بداند که چگونه رفتار کند. هیچ کارفرمایی دوست ندارد کارمندانی را در تیم خود داشته باشد که نمی داند چگونه با  تن صدای مناسب  صحبت کنند. در یک سازمان  ، قرار است  همه جدی  و منطقی باشند و انتظار نمی رود کسی با صدای بلند صحبت کند..

صدای شخص مطمئناً چیزی است که کارفرما به آن توجه می کند زیرا تقریباً همه کارکنان مجبورند از طریق تلفن با مشتری ارتباط برقرار کنند. داشتن صدای بد و ناخوشایند قابل قبول نیست.

  1. رفتار بد:

افرادی که رفتارهای خوبی دارند، می توانند آن را در دنیای حرفه ای نیز به خوبی بوجود آورند. هنگامی که شما می توانید خود را به خوبی ارائه نمایید و تصویری قابل احترام از خود بجا  بگذارید ، در نتیجه مردم به راحتی تحت تاثیر  شما قرار خواهند گرفت ،و این یکی از مواردی هست که کار فرما در طول جلسه مصاحبه و به ترفند های مختلف میخواهد رفتارهای شمارا مورد آزمایش قرار دهد و اگر شما نتوانید خویشتن داری خود را حفظ نمایید ،امتیاز منفی برای شما در نظر گرفته میشود.

همیشه باید مراقب باشید از زمانیکه وارد اتاق مصاحبه میشوید از کلمات “لطفا” و “متشکرم ” و…استفاده نماید و از انجام حرکات اضافه و سخنان گزاف خودداری نمایید زیرا تعداد مصاحبه کنندگان معمولا بالای دو نفر میباشند و شما نمیتوانید پیش بینی کنید که کدامیک از نفرات این موارد را میشنوند یا میبینند.

5 .عادت به قطع مداوم صحبت های شخص مقابل:

کارفرمایان می خواهندکشف کنند که شما چگونه با شخص دیگری تعامل  برقرار می کنید. اگر  روشی که شما  در برقراری تعامل استفاده میکنید،موثر باشد ، آنگاه مصاحبه کننده عکس العمل مثبتی به نشانه ی رضایت به شما نشان خواهد داد.

از طرف دیگر ، اگر دائماً صحبتهای کسی را که در حال مصاحبه با شما است را قطع نمایید ، مطمئناً این موضوع باعث عصبانیت وی خواهد شد.ممکن است فکر کنید که  چون صحبت های طرف مقابل غیر منطقی است پس باید وسط حرفش بپرم ولی در اصل این کار به نشانه بی ادبی شما جلوه میکند.

6 .اعتماد به نفس بیش از حد:

اعتماد به نفس بسیار مهم است. این تنها زمانی است که به خودتان ایمان داشته باشید که می توانید  دیگران را مجاب کنید که شما را باور کنند. ولی اگر این کار با فروتنی همراه نباشد ممکن است منجر به از دست رفتن یک فرصت شغلی خوب شود.کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که از فروتنی و اطمینان بیشتری نسبت به خود برخوردار باشند.بنابراین حتی اگر فکر می کنید به راحتی از عهده مصاحبه بر میاید  این خیلی خوب است ولی مراقب باشید دچار غرور و اعتماد به نفس بیش از حد نشوید.

  1. عدم توانایی برقراری تماس چشمی و حفظ آن :

حفظ تماس چشمی در طی مصاحبه بسیار مهم است. اگر یک زمان  اشتباهی کردید و به همه جا  غیر از چشمان  مصاحبه کننده  نگاه کردید، مطمئناً این هزینه سنگینی برای شما خواهد داشت.فقط افرادی  باویژگی و شخصیتی قدرتمند هستند که می توانند به چشمان کسی نگاه کنند. اگر این کار را نکنید ، باعث می شود کارفرمایان نسبت به شخصیت شما مشکوک شوند.همه شرکت ها می خواهند افرادی با  ویژگی های شخصیتی قدرتمند را استخدام کنند. علاوه بر آن ، باید به این نکته نیز توجه نمایید که علاوه بر تماس چشمی از حرکات دستان خود نیز در هنگام صحبت کردن استفاده نمایی.

  1. عصبانیت بیش از حد:

عصبی بودن قبل از مصاحبه طبیعی است. باید تمام تلاش خود را برای غلبه بر حالت  عصبی خود نمایید تا بتوانید بهترین نتایج را رقم بزنید.مصاحبه کننده شما قصد دارد متوجه شود که آیا شما میتوانید عصبانیت خود را مدیرت کنید یا خیر که اگر موفق نشوید بی شک امتیازی منفی برای شما خواهد بود.حالت عصابانیت بیش از حد شما ، این مورد را تداعی میکند که شما شخصی هستید که نمیتوانید در شرایط پرفشار کار کنید.بنابراین حتی اگر عصبی هستید ، اطمینان حاصل کنید که اجازه نمی دهید آن به راحتی در جمعی بروز نماید.

  1. رزومه دست نویس:

داشتن رزومه دستنویس به معنای به روز نبودن شما و داشتن سن زیاد تلقی میشود. اگر یک رزومه دستنویس دارید و قصد دارید آنرا ارائه دهید مطمئن باشید  به این معنی است که شمادر استفاده از تکنولوژی روز پیشرو نیستید و در مسیر سالخوردگی قرار گرفته اید. .هیچ شرکتی نمی خواهد شخصی را در تیم خوداستخدام کند که قادر به استفاده از حتی کامپیوتر هم نیست. همه شرکت های بزرگ روی بهترین زیرساختای روز دنیا سرمایه گذاری میکنند تا بهترین منابع را در اختیار کارمندانشان قرار دهند.

  1. وجود فاصله های زمانی بین کار و بیکاری در رزومه:

داشتن شکاف کم  در اشتغال قابل قبول است. اما اگر شکافهای زیادی در اشتغال داشته باشید ، کارفرمایان فکر می کنند شما فردی هستید که اغلب شغل خود را ترک می کنید یا اخراج می شوید.علاوه بر آن ، او ممکن است فکر کند که شما کسی هستید که اغلب خود را برای مدت طولانی بیکار می کنید. به همین دلیل است که به نظر می رسد شخصی هستید که هیچ حس مسئولیت پذیری نداشته باشیدبهتر است .به جای ترک شغل خود در اغلب موارد ، فقط کارهایی را انتخاب کنید که به آنها علاقه و  اطمینان دارید.

  1. استفاده مداوم از زبان ناپسند:

کارمندان نماینده شرکتی هستند که در آن کار می کنند و به همین دلیل شرکت ها به دنبال کارمندانی می گردند که بتوانند همیشه به سخنان و کردار خود توجه داشته باشند..پس مراقب باشید از سخنان زیبا و دلنشین استفاده کنید و بر روی خود و کلماتتان کنترل داشته باشید.

  1. صدای بسیار تند و خشن:

هنگام حضور در مصاحبه ، باید مراقب باشید که با صدایی صحبت نکنید که بسیار خشن به نظر برسد. حتی اگر می خواهید مذاکره کنید ، باید اطمینان حاصل کنید که به حالت تهدیدآمیز برخورد نمی کنید.شرکت ها فقط از آن دسته افراد را میخواهند که بتوانند در همه مقاطع زمانی خونسردی و آرامش خود را حفظ نمایند. حتی اگر به هر دلیلی خواسته های شما برآورده نشود ، فقط باید در مورد آن بالغ باشید و مانند یک مبارز رفتار نکنید.بد اخلاق و عصبانی بودن در یک محیط کار قابل قبول نیست.

  1. عدم احترام به افراد متخصص و بزرگتر:

احترام به مقامات موضوعی است که به طور طبیعی برای برخی افراد به وجود می آید. از طرفی، دیگران به سادگی نمی توانند اطاعت از افراد مقتدر را تحمل كنند.شرکت ها نمی خواهند افرادی را که بیش از حد  مطیع هستند را ، استخدام کنند ، اما این بدان معنا نیست که آنها افرادی را می خواهند که به مدیران و متخصصان شرکت  احترام نمیگذارند.بنابراین وقتی برای مصاحبه می روید ، به افرادی که برای شما برجسته ومسن  هستند احترام بگذارید.

  1. رزومه ای با اشتباهات املایی زیاد:

اگر رزومه شما مطابق استاندارد نباشد و یا درآن غلط املایی و جود داشته باشد، مطمئناً جهت بررسی در نظر گرفته نمیشود؛زیرا رزومه قرار است منعکس کننده ویژگی های شما باشد.اگر کسی هستید که حتی نمی توانید به اندازه کافی سخت تلاش کنید تا یک رزومه مناسب ارائه دهید ، این امر می تواند بیان کننده این مطلب باشد که شما فرد سخت کوش و مسئولیت پذیری نیستید.همه سازمان های بزرگ فقط می خواهند افرادی را استخدام كنند كه در هرقسمت كیفیتی عالی از کار ارائه دهند. بنابراین اگر نگارش  شما ضعیف است و نمی تواند یک رزومه عالی تهیه  کنید ،  بهتر است از کسی که در این کار خبره است ، کمک بگیرید.

  1. دیر رسیدن به مصاحبه:

دیر رسیدن برای مصاحبه پذیرفتنی نیست. و این نشاندهنده ی این مطلب است که شما فردی هستید که برای زمان ارزش قائل نمیباشید.اگر برای استفاده از  فرصت شغلی ،جدی هستید ، باید این موضوع را با وقت شناسی و حضور به موقع خود سر جلسه مصاحبه اثبات نمایید.

  1. عدم آگاهی در مورد شرکت:

در جلسات مصاحبه لحظه ای که شما عدم آگاهی خود را در مورد کارهایی که شرکت انجام می دهد به تصویر میکشید این یک امتیاز منفی برای شما خواهد داشت ،چون  منعکس کننده این مطلب است که شما هر کاری را بدون هدف و با چشم بسته انجام میدهید.بنابراین زمانی را به جمع آوری اطلاعات در خصوص شرکتی که قرار است در آنجا مصاحبه شوید اختصاص دهید. بررسی کنید که آیا خط مشی شرکت با آنچکه شما به آن اعتقاد دارید مطابقت دارد یا خیر.در جلسه مصاحبه سوالاتی در مورد شرکت بپرسید زیرا در این صورت است که کارفرما مطمئن میشود که شما قبل از جلسه در خصوص شرکت تحقیق نموده اید.

  1. لباس و کفش نامرتب:

همه کارفرمایان می خواهند که کارمندان خود به چشم بیایند. بنابراین اگر با لباس و کفش نامناسب و نامرتب به جلسه مصاحبه رفتید مطمئنا این اولین چیزی است که به چشم کارفرما میاید.هیچ کس نمی گوید برای بدست آوردن کمد لباس گران ، باید پول زیادی هدر دهید ، تنها کاری که باید انجام دهید شستشو و اتو کردن لباس های نا مناسب میباشد. علاوه بر این ، باید کفش های خود را نیز برق بیاندازید.

18. آرایش بیش از حد:

در محل کار ، زنان مجاز به استفاده از آرایش هستند ، اما آرایش غلیظ نمودن ممکن تصورات دیگری را بوجود آورد که این موضوع خوب نمیباشد.بنابراین وقتی صحبت از آرایش و جواهرات می شود همیشه به یاد داشته باشید نه کم نه زیاد.

نتیجه:

اینها موارد کلیدی بودن ، که کارفرمایان برای آنها امتیاز منفی در نظر میگیرند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که هیچ یک از این اشتباهات را انجام نمی دهید.امروزه گرفتن شغل کار سختی است و تنها بهترین افراد هستند که از پس آن بر می آیند. اگر در مورد نحوه رفتار خود مطمئن نیستید ، باید از کسی که یک حرفه ای موفق در این زمینه است ، مشاوره بگیرید.زمانیکه شما از ویژگی هایی که کار فرمایان به دنبال آنها در کارمندان خود هستند ،باخبر شوید به راحتی میتوانید با آموزش دیدن در آن موارد خود را برای جلسه مصاحبه آماده نمایید.

 

نویسنده: نوید اخوان

منبع: مهارت سازان نواندیش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *